fonduri structurale – greseli frecvente in proiecte

Greşeli de aritmetică în calculul bugetului

Solicitanţii justifica sumele pe care le cer în secţiunea “Foaia de calcule bugetare” din cererea lor de finanţare.

Cereri scrise de mână

Ghidul Solicitantului specifica în mod clar ca cererile de finanţare nu trebuie sa fie scrise de mâna. (Secţiunea: “Cererea de finanţare şi documente suport”). Conform Ghidului, cererile trebuie sa fie dactilografiate/scrise la calculator şi NU de mâna; în caz contrar, ele vor fi respinse.

Documentaţie însoţitoare incompletă

Documentele necesare aferente cererii de finanţare erau enumerate în secţiunea “Cererea de finanţare” şi documente suport din Ghidul Solicitantului. Solicitanţii trebuie să includă în dosarul pe care îl depun pentru a obţine o finanţare nerambursabilă toate documentele enumerate în “Lista de verificare a documentelor suport din formularul cerere de finanţare”. Dacă un solicitant uita să includă în documentaţie CV-urile experţilor responsabili cu activităţile cheie ale proiectului, atunci el nu mai putea face completări ulterioare, iar cererea sa de finanţare era respinsă.

Supraestimarea costurilor eligibile

Secţiunea “Eligibilitatea costurilor: costuri care pot fi luate în considerare pentru finanţarea nerambursabilă” din Ghidul solicitantului indicau în mod clar costurile eligibile pentru finanţare.

Incompatibilitate între buget şi metodologie

Metodologia şi acţiunile – activităţile prezentate de solicitanţi trebuiau să fie compatibile unele cu altele, conform secţiunii “Metodologia şi bugetul acţiunii” din Ghidul Solicitantului. Solicitanţii justificau sumele pe care le cereau în secţiunea “Foaia de calcule bugetare” din cererea lor de finanţare, fără să existe o corelaţie între activităţi şi sumele solicitate.

Nerespectarea Ghidului Solicitantului aferent respectivei cereri de propuneri de proiecte

Solicitanţii trebuie sa urmărească respectarea Ghidului afferent cererii de propuneri de proiecte pentru care solicită finanţare. Consultarea ghidurilor anterioare este irelevanta.

Durata incorectă a proiectului

Durata specifică a proiectului era clar definită în Ghidul Solicitantului (secţiunea “Dimensiunea proiectelor – Durată”). Durata proiectului propus de solicitant se indica în secţiunea “Durată şi Plan de acţiune” din cererea de finanţare.

Grupuri ţintă neeligibile

Solicitanţii trebuiau să demonstreze că proiectul lor este eligibil în următoarele secţiuni ale cererilor lor de finanţare.

Bugetul solicitat nu se încadrează în limitele finanţărilor nerambursabile şi al procentajului de cofinanţare a proiectului

Limita superioară şi inferioară a bugetului erau specificate clar în Ghidul Solicitantului.

Activităţi neeligibile

Eligibilitatea activităţilor din cadrul proiectului propus era descrisă în “Eligibilitatea proiectelor – Secţiunea Tipul activităţilor” din Ghidul Solicitantului. Solicitantul justifica eligibilitatea activităţilor propuse în secţiunile “Descriere detaliată a activităţilor” şi“Metodologie” din cererea sa de finanţare.

Proiect neeligibil

Secţiunea “Eligibilitatea proiectelor: proiecte pentru care se poate solicita finanţare” din Ghidul solicitantului definea proiectele eligibile pentru finanţare.

Neconformitate administrativă

În ceea ce priveşte conformitatea administrativă, Ghidul solicitantului conţinea menţiuni foarte concrete privind eligibilitatea administrativă (secţiunea: “Eligibilitatea solicitanţilor: cine poate solicita finanţare”).

Solicitant şi /sau partener neeligibil

Ghidul Solicitantului definea clar solicitanţii şi partenerii eligibili (secţiunea “Eligibilitatea solicitanţilor: cine poate solicita finanţare” şi “Parteneriat şi eligibilitatea partenerilor”).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: