criza economica si IMM urile

Criza economica incetineste dezvoltarea IMM?

Criza financiara globala se va manifesta in Romania prin reducerea ritmului de dezvoltare al IMM-urilor si cresterea numarului de falimente, potrivit unei cercetari facute de Uniunea Nationala a Patronatului Roman in randul membrilor sai.

Primele efecte ale crizei economice s-au manifestat in Romania printr-o reevaluare a proiectelor de investitii ale companiilor. Majoritatea IMM-urilor estimeaza ca in perioada urmatoare vor stopa investitiile majore in proiecte de dezvoltare pentru a evita riscurile produse de conditiile nefavorabile de creditare si a volatilitatii monedei nationale.

Peste 80% dintre IMM-uri considera ca instabilitatea financiara din acest moment isi va face simtite efectele abia in anul 2009 cand multe companii mici si mijlocii vor avea probleme de supravietuire. Cele mai expuse riscului sunt start-up-urile care, avand un rulaj foarte mic, nu detin resursele necesare pentru a trece printr-o perioada de recesiune. In lipsa unui plan economic radical, Romania nu va reusi sa indeplineasca predictiile de dezvoltare economica pentru 2008 si va mari decalajul economic fata de tarile din Uniunea Europeana.

UNPR sustine adoptarea unor masuri economice, corelate cu cele anuntate de oficialii Comisiei Europene care ar putea duce la diminuarea efectelor scaderii pietelor asupra micilor intreprinzatori.

UNPR recomanda o politica de investitii prudenta si o mai mare atentie la conservarea resurselor umane si financiare. De asemenea, solicita institutiilor financiare sa adopte masurile de garantare a depozitelor si nu in ultimul rand sa limiteze orice cheltuiala din bani publici in scopul atragerii de voturi in campania electorala. Sursa: euractiv

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: