basescu si spanzuratoarea

Iaca ce scrie hot news, cu titlu laudativ la adresa Presedintelui chelios

Traian Basescu: Toti romanii ar trebui sa isi atarne la geam drapelul national pe 1 Decembrie

Presedintele Traian Basescu a participat, joi, la Muzeul National de Istorie, la vernisajul expozitiei „90 de ani de la Marea Unire”. „Ne apropiem cu pasi repezi de ziua de 1 Decembrie, nu de alegeri, dar daca intr-adevar Ziua Nationala are o semnificatie profunda in sufletele noastre, cred ca n-ar fi cel mai rau lucru daca, incepand de azi, de maine, de poimaine si pana pe 1 decembrie, la balcoanele noastre, la geamurile caselor noastre ar aparea drapelul national, tricolorul de care ne simtim toti legati”, a afirmat cu aceasta ocazie seful statului, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro.

„Inscriindu-se intr-un proces european, bazat pe dreptul popoarelor la autodeterminare, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 reprezinta implinirea celui mai inalt ideal national al poporului roman. Pentru a infaptui Marea Unire, romanii au parcurs, in istoria lor moderna, etapele reprezentate de Unirea Principatelor de la 1859, apoi unirea Basarabiei si cea a Bucovinei cu Romania din 1918, prin care s-au exprimat constiinta si vointa nationala. Artizanii momentului de la 1 decembrie 1918 au inteles ca, si citez, «adevarul este acela ca singura noastra forta care ne poate tine in viitor e aceea provenita prin unirea tuturor romanilor», dupa cum spunea Iuliu Maniu”, a adaugat seful statului.

„La 90 de ani de la Marea Unire, sarbatoarea nationala a romanilor este un prilej pentru noi toti de a cinsti memoria si mostenirea celor care au construit Romania moderna „pe principii de drept si umanitate” si de a ne reaminti valorile care au stat la baza unitatii noastre nationale: libertate, democratie, principiul reprezentativitatii, egalitate in drepturi, respectarea proprietatii si a persoanei, autonomie confesionala. Daca intr-adevar Ziua Nationala are o semnificatie profunda in sufletele noastre, cred ca n-ar fi cel mai rau lucru daca, incepand de azi, de maine, de poimaine si pana pe 1 decembrie, la balcoanele noastre, la geamurile caselor noastre ar aparea drapelul national, tricolorul de care ne simtim toti legati”, a incheiat Traian Basescu.

Intrebarea mea Traiane: stii ce ar spanzura romanii de 1 decembrie?

Gandeste-te la o rima mai veche: „Cand omu n-are ce sa puna-n farfurie, Il doare fix in p*** unde-arunca o hartie!”.

Sau ce spanzura de 1 decembrie…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: