locuinte pentru tineri 1

In conditiile crizei internationale actuale, sustinerea cresterii economice se poate realiza si pe calea suplimentarii cererii solvabile a persoanelor care au nevoie de achizitionarea unei locuinte. In acest sens, au fost introduse unele modificari in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/2006 privind Programul national pentru sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala si Legea nr.152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte.

Astfel, cuantumul subventiei de la bugetul de stat pentru constructia unei locuinte proprietate personala, ce se acorda tinerilor sub 35 de ani pentru prima locuinta construita in baza Programului national privind sprijinirea constructiei de locuinte proprietate personala, se va majora de la 20%, la 30%, dar nu mai mult de 15.000 euro, fata de maximul de 10.000 euro oferiti pana in prezent. Aceste prevederi se aplica pentru toate locuintele care nu au fost finalizate si predate catre beneficiari pana la data intrarii in vigoare a acestei ordonante de urgenta.

Pentru atragerea de urgenta a unor surse de finantare necesare continuarii constructiei de locuinte s-a decis ca vanzarea locuintelor pentru tineri sa fie permisa dupa 3 ani de inchiriere neintrerupta si nu dupa 5 ani cum este prevazut in prezent. Deasemenea, in conditiile in care tinerii beneficiari ai locuintelor cu chirie, in marea lor majoritate, vor avea nevoie de credite bancare pentru cumpararea locuintelor, credite pe care este necesar sa le gireze prin ipoteca asupra locuintei pe care o cumpara, conditia suspensiva a dreptului de a dispune de proprietate, nu va fi aplicabila in cazul creditelor contractate de proprietari pentru cumpararea locuintei, pe perioada in care aceasta face obiectul unei ipoteci pentru garantarea respectivelor credite. In continuare, locuintele pentru tineri cumparate in cadrul acestui program nu vor putea fi vandute timp de 5 ani. Aceasta interdictie se va consemna la inscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara in conditiile legii.

In scopul imbunatatirii mecanismelor de economisire si creditare in sistem colectiv pentru locuinte, cuantumul primei de stat va fi majorat de la 15% la 25%, iar a sumei maxime permise de la echivalentul a 120-150 euro (in functie de varsta si numarul de copii) la echivalentul a 250 euro, de care vor beneficia toate categoriile de deponenti.

Anunțuri

Un răspuns

  1. […] pentru tineri 2 Posted on 10 decembrie 2008 de cautare Mai mulţi bani de la stat pentru tinerii care vor să-şi construiască o casă. Guvernul a mărit subvenţia de stat de la 20% la 30% din […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: