Indemnizatia de crestere a copilului se majoreaza

Guvernul a adoptat in sedinta DIN 10 DECEMBRIE 2008, o hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

Hotararea de Guvern reglementeaza conditiile si procedurile de acordare a drepturilor de indemnizatie pentru cresterea copilului, in conformitate cu modificarea  OUG nr.148/2005, adusa prin Legea nr. 257/2008.

„Mamicile vor primi, dupa 1 ianuarie 2009, o indemnizatie pentru cresterea copilului care va reprezenta echivalentul sumei de 85% din media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului”,  a declarat Mariana Campeanu, ministrul muncii.

Indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda pana cand copilul implineste doi ani, iar in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de trei ani.

Tot in sedinta miercuri, Guvernul a decis ca mamele vor primi la nasterea copilului o alocatie de 230 lei, incepand din ianuarie 2009, cu aproximativ 8% mai mult decat in prezent. Alocatia se acorda pentru primii patru copii nascuti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: